Vrije beroeper

Als vrije beroeper heb je een specifiek statuut dat grondig verschilt van andere zelfstandigen. Maar de ene vrije beroeper is tevens de andere niet: dokters, advocaten, boekhouders, architecten … hebben telkens andere behoeften en noden op vlak van verzekeringen en financiële bescherming. De best passende verzekering moet daarbij de juiste beroepsgebonden risico’s afdekken.

Specifieke vragen eisen specifieke antwoorden

Het werkveld is bij elk type vrije beroeper anders, maar ook materieel is elke beoefenaar van een vrij beroep anders. Zo is het feit dat je praktijk al dan niet in je privé-woning is gevestigd is maar één aspect dat aandacht verdient. Of denk aan de correcte verzekering van vaak duur informatica-materieel. En vergeet het belangrijkste aspect niet: het behoud van je levensstandaard. Ziekte, invaliditeit, inkomensverlies …. het vraagt om een juiste bescherming zodat een tegenslag geen fatale gevolgen heeft.

Denk aan de periode tijdens en na je pensioen

Een slimme vrije beroeper denkt ook zo vroeg mogelijk aan later, aan de pensioenperiode. Je wil dan meer vrije tijd om je dromen waar te maken, terwijl je geconfronteerd wordt met minder inkomsten. Nu al denken aan de juiste pensioensvoorziening is dus zeker op haar plaats. Maak daarom vandaag nog een afspraak met een Aquilae-adviseur. Hij legt je haarfijn uit hoe je dat best kunt beheren met het oog op later. 

Laatste Updates

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker