U koopt een nieuwe wagen? Neemt u ook de verzekering bij de garage?Bij de aankoop van je nieuwe wagen laat je jou misschien verleiden tot het nemen van een autoverzekering via de autoconstructeur. Is dit wel voordeliger?KoppelverkoopDe problematiek van koppelverkoop tussen verzekeringsproducten en andere zaken is al jaren een strijdpunt van de onafhankelijke verzekeringsmakelaars. De verkoop van verzekeringen wordt onderworpen aan strenge eisen qua bekwaamheid, geschiktheid en permanente vorming. Een verzekeringsmakelaar is omgekeerd ook niet opgeleid om auto’s te verkopen of om het onderhoud van een wagen te voorzien.De aankoop van een wagen vormt geen geheel met de aanschaf van bijvoorbeeld een omniumverzekering. Het moet er los van staan. Koppelverkoop of een gezamenlijk aanbod met minstens één financiële dienst is verboden door het gebrek aan transparantie in inhoud, voorwaarden en prijs van het product, volgens het Europese Hof van Justitie.Ook niet altijd gunstigerEen onafhankelijk verzekeringsmakelaar laat je kiezen tussen verschillende verzekerings- producten en legt je uit waar prijsverschillen juist zitten. Als je de verzekering bij de auto- verkoper kiest, neem je vaak niet de tijd om deze terugkerende kost te analyseren. Krijg je waar voor je geld? Kan het niet goedkoper? Is het dat wat jij nodig hebt?Natuurlijk enkele addertjes onder het grasBij verdere analyse van de verzekeringsproducten en door ervaringen bij onze klanten merken we toch opmerkelijke passages in de inhoud van deze verzekeringen die niet in het voordeel zijn van de klant.

hier enkele voorbeelden:

  • Bij totaal verlies wordt men quasi verplicht een gelijk voertuig aan te kopen – dus adieu vrije keuze! Zoniet verliest men een flinke som op het verzekerde kapitaal.
  • Mogelijke premiestijgingen na ongeval in fout
  • Verplichte herstelling via een bepaalde garage. Anders volgt een hogere of vaste franchise
  • Rechtsbijstand is gekoppeld en dus niet onafhankelijk. Bij discussie met de garage levert dit een ongemakkelijke situatie op.

Het lijkt ons dus niet verstandig om samen met de aankoop van een nieuwe wagen meteen ook de autoverzekering af te sluiten. De voorwaarden en premies zijn minstens gelijkwaardig en meestal beter. En belangrijk: je bent niet gebonden aan het automerk voor herstellingen of vervangingen.

Wij helpen u graag verder met een onafhankelijke marktstudie voor uw nieuwe autopolis!

Laatste Updates

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker