5 belangrijkste oorzaken van een woningbrand

Jaarlijks gebeuren er jammer genoeg steeds te veel woningbranden in Belgiƫ.

Onder het moto “Better safe than sorry”, geven we je graag even de grootste oorzaken en hoe je ze kan voorkomen.

  • Brandende of smeulende sigaretten en kaarsen: Zorg ervoor dat er niets blijft branden of smeulen als je het huisverlaat. Controleer ook nog even voor het slapengaan.
  • Kortsluitingen elektrische apparaten: Laat zo weinig mogelijk apparaten draaien als je niet thuis bent. Ook apparaten opladen doe je best voor of na je onder de wol kruipt.
  • Schoorsteenbrand: Een schoorsteen is moeilijk te onderhouden, ook kunnen vogels hier nesten in bouwen. Twijfel niet te lang om een schoorsteenveger te laten langs komen.
  • Keukenbrand: Blijf niet te lang uit de keuken als er iets op het vuur staat. Controleer na het koken ook of je niets hebt laten aanstaan
  • Brand tijdens het klussen: Let op dat je na het klussen geen apparaten in het stopcontact laat steken, inspecteer voor en na het klussen telkens je materiaal en lees telkens de gebruiksaanwijzing als je met nieuw materiaal gaat werken. 

Los van deze richtlijnen is het natuurlijk altijd aan te raden om voldoende rookmelders en blusmateriaal te voorzienJe huis dat in vlammen opgaat lijkt altijd ‘ver-van-mijn-bed’, laten we dit ook zo houden.

Heb je vragen over je eige brandverzekering of wil je meer info. Contacteer ons!

Laatste Updates

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker