Ben je verzekerd voor een ongeval in je vrije tijd?Je snijdt in je vingers bij het koken, je valt op de stoeprand tijdens het fietsen, door een oneffenheid in het gazon kom je ten val tijdens het voetballen met je kinderen ... een ongeluk is snel gebeurd.

Waar heb je recht op bij een ongeval?

Bovendien kan een ongeval ernstige gevolgen hebben, zoals arbeidsongeschiktheid, blijvende invaliditeit of zelfs overlijden. Het kan ook leiden tot extra kosten, bijvoorbeeld voor een aanpassing van het huis of een oppas voor een kind. Het is dus belangrijk om jezelf financieel te beschermen tegen een daling of zelfs verlies van inkomsten, zodat je onverwachte uitgaven kan opvangen.

Hoe kan je jezelf financieel beschermen?

Een ongevallenverzekering privéleven kan je helpen om je op lange termijn te beschermen tegen de financiële gevolgen van een ongeval. Doorgaans kan je kiezen wie je verzekert: jezelf, je gezin of alleen je kinderen.De meeste ongevallenverzekeringen verlenen tussenkomst voor:

  • medische kosten (hospitalisatiekosten, doktersconsultaties, prothesekosten ...)
  • blijvende invaliditeit
  • overlijden

Sommige bieden een ruimere dekking:

  • tijdelijke arbeidsongeschiktheid
  • psychologische bijstand

Naargelang de verzekeraar kunnen de soorten gedekte ongevallen verschillen. Zo zijn bijvoorbeeld sportactiviteiten die als gevaarlijk worden beschouwd of verkeersongevallen niet altijd gedekt. Daarnaast kan de dekking alleen geldig zijn in België, of wereldwijd. Het is belangrijk om de waarborgen van de verschillende verzekeringen te vergelijken voor je een keuze maakt.

Advies op maat

Wil je een ongevallenverzekering afsluiten om je gezin en/of jezelf te beschermen? Contacteer ons, we geven je graag advies en stellen de formule voor die het beste bij u past.

#staysafe

Team Baeten

Laatste Updates

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker