De fiscus geeft je een duwtje in de rug


Jaarlijks komt de periode van het invullen van de belastingbrief terug. Zelfs met de online toepassing taks-on-web blijft het voor velen een karwei, zeker omdat er elk jaar nieuwe regels van toepassing zijn en verschillend kunnen zijn naargelang waar je woont. Er is wel één constante en dat is het belastingvoordeel waarvan je kan genieten als je bepaalde verzekeringen afsluit. Een belastingvoordeel dat voor een gezin met twee werkende partners tot 2.000 euro en zelfs meer kan oplopen.

Er zijn in de eerste plaats de pensioenopbouwverzekeringen.

Pensioensparen is de populairste belastingvermindering. Je moet wel weten dat de regering de fiscale maximumbedragen van 990 en 1.270 euro bevroren heeft tot 2024.  Ofwel stort je maximaal 990 euro per persoon, dan geldt een belastingvrijstelling van 30 procent of maximaal 297 euro). Ofwel stort je tussen 990 en 1.270 euro, dan geldt een belastingvermindering van 25 procent of maximaal 317,5 euro. Let op voor de ‘fiscale val’ van het pensioensparen. Wie tussen 990 en 1.188 euro stort, zal een fiscaal voordeel krijgen dat lager ligt dan mocht je 990 euro gestort hebben omdat voor het eerste bedrag een belastingvermindering van 25 procent van toepassing is. Wie dus meer dan 990 euro wil storten, kiest dus beter voor een bedrag tussen 1.188 en 1.270 euro om de fiscale valkuil te vermijden.

Je kan het pensioensparen combineren met het lange termijnsparen (levensverzekering), waarop je in 2022 van een aanzienlijk belastingvoordeel tot 705 euro kan genieten ( max 30% op een maximum storting van 2.350 euro) afhankelijk van je inkomen.

Ook belastingvermindering dankzij rechtsbijstandsverzekering

Sinds 2019 geniet je ook van een belastingvoordeel wanneer je een globale rechtsbijstandsverzekering afsluit. Premies tot 310 euro geven recht op een belastingvermindering van 40 %, wat het maximale voordeel op 124 euro brengt. Deze rechtsbijstandsverzekering moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen voorzien in de wet Geens. Wij zoeken voor jou de juiste formule uit om een maximum belastingvoordeel te genereren.

Je hoeft echt geen rekenwonder te zijn om te weten dat als je in 2022 deze nuttige verzekeringen afsluit je dan in een modaal gezin met 2 werkende partners gemakkelijk 2.000 euro en meer kan terugverdienen.

Conclusie

Laat de fiscus mee je verzekeringen betalen en contacteer ons voor meer info.

Laatste Updates

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker