7 tips voor je woningverzekering


Hoewel de woningverzekering geen verplicht verzekering is, is het een ‘must have’.
Hieronder vind je zeven tips voor je woonverzekering:

  1. Zorg dat je woning en inhoud voldoende verzekerd zijn. Is dit niet zo, dan bestaat er een evenredigheidsbeginsel. Stel dat je voor de helft van de waarde van het huis en de inboedel verzekerd bent, dan krijg je bij een schadegeval slechts de helft van het schadebedrag. Ons kantoor helpt je graag om de juiste waarde van je woning en inboedel te schatten, zodat het evenredigheidsbeginsel kan vermeden worden.
  2. Heb je een mooie tuin met een mooie beplanting en een terras en/of zwembad, dan raden we je aan om een optie zwembad en/of tuin in je woningverzekering aan te kruisen.
  3. Diefstal is niet automatisch verzekerd in de woningverzekering. Eén op de twee Belgen is reeds het slachtoffer geweest van een diefstal. De premie van de diefstalverzekering hangt af van de waarde van de inboedel en de ligging van het risico.
  4. Stel dat je dure juwelen of kunstwerken hebt, dan is het aangeraden om voor deze voorwerpen een ‘alle risico’-verzekering af te sluiten bij een gespecialiseerde verzekeringsmaatschappij.
  5. Kijk na of je woningverzekering ook het kot van je studerend kind dekt.  Idem dito wat betreft de vakantiewoning die je huurt.
  6. Misschien heb je zonnepanelen geplaatst op je woning? Het loont de moeite om na te kijken of ze verzekerd zijn in de woningverzekering.
  7. Je auto die bijvoorbeeld in je garage staat is niet automatisch verzekerd in je woningverzekering. Met de optie ‘gestald’ voertuig is die wel verzekerd, zelfs als het voertuig op de oprit of in de nabije buurt van de woning staat. Bij stormschade kan dit wel belangrijk zijn.
Vragen? Neem zeker CONTACT met ons op!

Team Baeten

Laatste Updates

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker